Koncerter 2015/2016
Festgudstjeneste
Søndag den 30. august, kl. 10.30
Stacks Image 314
Helleruplund Kirkes nye Carsten Lund orgel indvies ved denne festgudstjeneste med deltagelse af sognepræsterne Tue Rolighed Lauridsen, Flemming Wichmann, Helleruplund Kirkes udvidede Kantori, Helleruplundkoret, Det Danske Drengekor, De Gamle Drenge, Messiaskirkens Koncertkor, dirigent Krisztina Vas Nørbæk samt organist Daniel Bruun.
Indvielseskoncert - Flemming Dreisig, Hans Fagius og Daniel Bruun
Søndag den 30. august, kl. 19.30
Stacks Image 301
Helleruplund Kirkes nye Carsten Lund orgel præsenteres her ved en stort anlagt koncert, hvor man kan høre de to orgelkonsulenter Flemming Dreisig og Hans Fagius samt Helleruplund Kirkes egen organist Daniel Bruun. På programmet er Charles Ives’ “Variationer over America", Max Regers “Wachet auf, ruft uns die Stimme” og Louis Viernes “Symphonie No.3". Orglet har 43 stemmer og er med sit romantiske/symfoniske klangideal perfekt til netop dette repertoire.



Stacks Image 511
Flemming Dreisig, hvis virtuose spil og usædvanlige improvisationstalent vakte beundring allerede ved hans debut som 19-årig. Flemming Dreisig var organist i Maribo Domkirke 1972-75, ved Helligåndskirken i København 1977-89, og i perioden 1983-88 var han professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Efter en periode i mindre organistembeder i provinsen var han mellem 2003 og 2011 domorganist i København. Kernen i Dreisigs repertoire er den romantiske og senromantiske orgelmusik.
Stacks Image 537
Hans Fagius studerede orgel hos Bengt Berg, professor Alf Linder og Maurice Duruflé. Han har gennem mange år haft en omfattende koncertvirksomhed over hele Europa og har ved flere lejligheder optrådt i USA og Australien. For det svenske pladeselskab BIS har han lavet en lang række indspilninger bl.a. en komplet indspilning af J.S. Bachs orgelværker samt en række indspilninger af senromantisk orgelmusik. Fra 1989 til 2011 var Hans Fagius professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.
Stacks Image 524
Daniel Bruun er uddannet organist i København, London og Toulouse, og har de seneste år medvirket i forskellige europæiske orgelfestivaler bl.a.: "Toulouse les Orgues", “L'Europe & L'Orgue “ i Maastricht og "International Organrecitals" i Bergen. I 2013 udgav han sin anmelderroste debut CD "French Impressions", med værker af Bonnal, Roger-Ducasse, Vierne, Cochereau og Duruflé. Daniel Bruun har siden 2009 været ansat som organist i Helleruplund Kirke.
Det virtuose orgel - Raúl Prieto Ramírez
Søndag den 20. september, kl. 16
Stacks Image 405
Raúl Prieto Ramírez er den første spanske organist i nyere tid, som har opnået international anerkendelse. Han har studeret hos en lang række af kendte organister, som bl.a. Marie-Claire Alain, Guy Bovet og Luigi Ferdinando Tagliavini, og pressen har hyldet ham som et af de største talenter på den spanske scene. Hans karriere har taget ham til det meste af Europa, Rusland og USA, og han har gennem en årrække været kunstnerisk leder af den årligt tilbagevendende festival “International Organ Festival Mataró-Barcelona”. Siden september 2013 har Raúl Prieto Ramírez været ansat som orgellærer på Ball State University, samtidigt med han passer en travl koncertkalender. Ved koncerten spiller Raúl Prieto Ramírez musik af bl.a. Wagner, Liszt, Demessieux - samt Lemares berømte orgeltransskription af Saint-Saëns “Danse Macabre”. Et stykke som har gjort Raúl berømt på internetmediet Youtube.
Fritz Langs “Metropolis” fra 1927 med orgelimprovisation - Jean-Baptiste Dupont
Søndag den 11. oktober, kl. 19 (2010 udgaven, varighed: 3 timer inkl. pause)
Stacks Image 392
Den ikoniske “Metropolis” har længe været opfattet som et højdepunkt inden for både sci-fi og tysk ekspressionisme. I et dystert fremtidssamfund er verden delt op i arbejdere og en idéskabende overklasse. Utilfredsheden breder sig blandt arbejderne, der ledes af kvinden Maria. Hun og sønnen af byens magthaver bliver forelskede i hinanden, mens magthaveren pønser på at skabe anarki i arbejderklassen ved hjælp af en robotkopi af Maria. Ud over den gode historie skal “Metropolis” ses for sin ekspressionistiske scenografi, gennemførte æstetik og fantasifulde fremtidsvision, som igen og igen bliver efterlignet i nye science fiction-film.
Stacks Image 550
Den franske organist Jean-Baptiste Dupont er prismodtager ved en række orgelkonkurrencer og i 2009 vandt han førsteprisen i improvisation ved den meget anerkendte “St Albans International Organ Festival”. Han spiller koncerter overalt i Europa, Rusland og USA, og er ofte inviteret til at give masterclass i improvisation. Udover improvisationen har Jean-Baptiste også et bredt repertoire. Han er for tiden i gang med en komplet indspilning af Max Regers samlede orgelværker og har siden 2012 været domorganist ved katedralen i Bordeaux.
Ved denne fremvisning af “Metropolis” improviserer Jean-Baptiste Dupont hele lydsporet på det nye orgel. Filmen er venligst udlånt af Cinemateket.
Allehelgenskoncert: Duruflés Requiem - Voces Ensemble, Voces Kammerkor og Daniel Bruun
Søndag den 1. november, kl. 16
Stacks Image 379
Maurice Duruflé var fransk komponist og ansat som organist ved St-Étienne-du-Mont i Paris det meste af sit liv. Som komponist var han uhyre selvkritisk og fik kun udgivet 14 opusnumre. Hans største og mest berømte værk “Requiem” blev færdiggjort i 1947 og er baseret på gregorianske temaer fra dødsmessen. Værket består af 9 satser og opføres her i versionen for solo orgel, kor og solister. Ved koncerten bliver der også opført et uddrag af Duruflés Suite for orgel samt hans fire motetter for kor. Koncerten gennemføres i samarbejde med Voces Academy.
Stacks Image 563
Voces Ensemble og Voces Kammerkor hører begge ind under Voces Academy, som har til formål at uddanne korledere og styrke vokal ensemblemusik. Korene synger musik fra hele det brede vokalmusikrepertoire, fra renæssancen til i dag.
Peter Hanke dirigerer.
Daniel Bruun sidder ved orglet.
Herrens fødsel: Ni julemeditationer med oplæsning og lyssætning - Daniel Bruun
Torsdag den 10. december, kl. 19.30
Stacks Image 366
I 1935 skrev den franske komponist og organist Olivier Messiaen “La Nativité du Seigneur“, som er et af det 20. århundredes mesterværker for orgel. Med både malende beskrivelser af det lille Jesusbarns fødsel og talløse minutter af tyst refleksion kommer Messiaen igennem juleevangeliet. Olivier Messiaen er en af de betydeligste personligheder i nyere fransk musik. Han blev uddannet på konservatoriet i Paris og studerede sideløbende gamle græske og indiske rytmer, som fik stor betydning for hans musik. Daniel Bruun opfører her værket, med oplæsning af de tekster som indleder hver af de ni satser og lyssætning, som passer til de forskellige stemninger i musikken. Teksterne oplæses af skuespiller Peter Secher Schmidt og Lars Egegaard Sørensen står for lyssætningen.

Peter Secher Schmidt, skuespiller, sanger og stemmeinstruktør, har siden 1995 virket indenfor både film, teater og TV. Han har bl.a. medvirket i tv-serierne "Klovn" og "Broen", og har optrådt på en række af landets teaterscener indenfor både musical- og skuespilgenren. Gennem en lang årrække har han lagt stemme til utallige karakterer i diverse tegne- og dukkefilm, bl.a. Theodore i "Alvin og de frække jordegern", Mort i "Madagascar", Lenny i "Stor Ståhaj" og Ed i tv-serien "Ed, Edd og Eddy". Som stemmeinstruktør har han bl.a. arbejdet på tegnefilmene "Grusomme mig", "Rango" og "Lorax - skovens beskytter".

Lars Egegaard Sørensen er uddannet på Københavns Tekniske Skole Grafiske Fag 1984 og uddannet reprofotograf 1987. Siden 1998 er han medlem af Sammenslutningen af Danske Scenografer. Lars Egegaard Sørensen har som lysdesigner arbejdet sammen med en lang række instruktører, koreografer og scenografer i ind- og udland, et samarbejde, der bl.a. har affødt en lang række Reumert-priser.
100 året for Max Regers død - Bernhard Haas
Søndag den 17. januar, kl. 16
Stacks Image 353
Den tyske komponist Max Reger, som døde i 1916 af et hjertetilfælde kun 43 år gammel, bliver hyldet ved denne koncert. Regers forbilleder var J.S. Bach, Beethoven og Brahms, og han skrev især værker for det store romantiske orgel; en avanceret harmonik, kombineret med udsøgt kontrapunkt efter Bachs forbillede.

Koncerten spilles af den tyske Reger-specialist Bernhard Haas, som er prisvinder ved en række internationale orgelkonkurrencer. Bernhard Haas blev i 1994 ansat som professor på konservatoriet i Stuttgart og i 2012 blev han udnævnt professor på konservatoriet i München. Hans karriere har taget ham over hele Europa, USA og Japan, og han har indspillet CD’er med musik af Liszt, Stravinsky og Reger. Koncerten afholdes i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Masterclass med professor Bernhard Haas
Mandag den 18. januar 10-16 og tirsdag den 19. januar 10-13
Stacks Image 340
Lyt med når Bernhard Haas underviser de orgelstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på det nye orgel, i musik af Max Reger.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.